Svjetski, a naše, rekli bismo.  Prvi i jedini u Koprivničko-križevačkoj županiji prestižnu Michelinovu oznaku Bib Gourmand dobio je Restoran Fakin u Legradu. Koliko je to teško postiže,  potvrđuje činjenica da  je u Hrvatskoj samo 11 dobitnika. Izuzetno smo ponosni što imamo ovakav restoran u našem Legradu. Vjerujemo da ćemo iduće godine objaviti članak o prvoj Michelinovoj zvjezdici u našem kraju. Iskrene čestitke!

Vrhunska hrana po pristojnim cijenama

Oznaka Bib Gourmand predstavlja izvanredno kulinarsko iskustvo koje je povoljno za vaš budžet, a restoran Fakin uspješno spaja kvalitetu namirnica, kreativnost u pripremi i ugodnu atmosferu. Ovo priznanje stavlja Legrad na gastronomsku kartu Hrvatske,  ljubitelje dobre hrane iz cijele regije, ali i svijeta.

– Ma sretni smo, presretni. Naš se trud isplatio, ovo je veliko priznanje, a iako imamo goste iz cijelog svijeta, najviše nas veseli što su nas prihvatili i domaći gosti, makar imamo malo drukčiju ponudu hrane – rekao nam je Michael Glavica, voditelj restorana.

Nagradu je primio u Zagrebu, zajedno sa svojim ocem, chefom kuhinje Erichom Glavicom i kuharom Alenom Belićem.

– Otvorili smo restoran prije tri godine i željeli ponuditi nešto drugačije,  originalno i kvalitetno i mogu reći da smo u tome uspjeli. Posao ide dobro, početak je bio malo tromiji zbog lockdowna, no sada je to druga priča – kaže Michael.

Posebnost Fakina je što sva jela pripremamo svježa, a specijaliteti poput tjestenine i deserata rade se ručno.

Kako je u sklopu restorana i pansion, u goste im često dolaze biciklisti koji obilaze ušće Mure u Dravu i ljepote Podravine, te traže smještaj s noćenjem.

– Gosti su šareni, a najviše ih je iz Njemačke i Austrije. No još je to u začecima, moramo svi puno poraditi na tome, ali vjerujem da ćemo postati poželjna turistička regija – optimističan je Michael. Želimo im puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

 

Comments are disabled.