SALIKS – Mala građanska akcija sadnje vrbe

Održana je Mala građanska akcija sadnje vrbe 03. travnja u sklopu projekta SALIKS – Spasilačka akcija u Legradu i kreativno stvaranje (UP.2.1.11.0421) koji je odobren u okviru poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, u iznosu od 42.033,55 eura, dok je iznos sufinanciran od strane Europske Unije 35.728,52 eura, a iznos sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 6.305,03 eura. Nositelj projekta je DVD Legrad, a partneri su KUD „Zrin“ Legrad i Općina Legrad. Projekt je započeo 27.srpnja 2022. godine , a traje do 27. srpnja 2023. godine.

 

 

 

 

Aktivnosti koje su planirane u projektu su:

  • zapošljavanje voditelja projekta na razdoblje od 12 mjeseci,
  • izobrazba na temu spašavanje na vodi i zaštita od poplave, korištenje komunikacijske opreme te vođenje i zapovijedanje za vatrogasne zapovjednike,
  • pokazna vježba obrane od poplave,
  • Mala građanska akcija sadnje vrbe u svrhu sprječavanja poplave,
  • Izobrazba predstavnika OCD-a s područja Legrada na temu financijskog upravljanja,
  • organizacija radionice za pletenje šibe,
  • izrada priručnika za psihosocijalnu pomoć i izrada strategije upravljanja krizom u digitalnom obliku.

Mala građanska akcija je održana u „Fizešu“ u Legradu. Brojni volonteri, članovi i predsjednici OCD-a sa područja Općine Legrad su se odazvali i podržali hvalevrijednu aktivnost sadnje vrbe. Zasukali su rukave i vrlo brzo su posadili 50 sadnica koje imaju svrhu sprečavanja poplave. Podršku projektu SALIKS i provođenju ovakve vrste aktivnosti dala je i mađarska općina Őrtilos te načelnica Zita Kelei sa svojim vijećnicama. Tom prigodom, načelnik Općine Legrad, Ivan Sabolić  ugostio je načelnicu te su zajedno zasadili sadnicu i time ukazali da  dugogodišnje prijateljstvo i bratstvo dviju susjednih općina raste u cilju učvršćivanja suradnje.

Nakon akcije su se svi okupili u Društvenom domu, osvježili i počastili kolačima. Pozivamo Vas da pratite događaje na web stranici Općine Legrad, www.opcinalegrad.hr, kako biste se mogli priključiti u dolazeće aktivnosti.

 

Priložena je fotogalerija događaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled.