U prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s predstavnicima organizatora manifestacija, ugostiteljima i drugim zainteresiranim  s ciljem pravovremene i kvalitetne  pripreme sezone na Šoderici.

Uz župana Darka Korena, direktora županijske Turističke zajednice Zdravka Mihevca i načelnika općine Legrad Ivana Sabolića, sastanku su prisustvovali i predstavnici Udruge športske rekreacije podravskih studenata, Udruge Rock live, Svjetske udruge za digitalnu detoksikaciju, MK Roosters, Obrta IDEA, Obrta Kosinus, Wiz Grupe te Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku je raspravljano o manifestacijama koje će se ove godine održati na Šoderici, koordinaciji aktivnosti i tehničkim preduvjetima za održavanje manifestacija te o promociji, a za neke manifestacije su već određeni datumi održavanja.

Župan Koren podržao je planirane turističke aktivnosti na Šoderici te najavio punu podršku Županije i to u najvećoj mjeri  kroz djelovanje Turističke zajednice. Načelnik Sabolić izvijestio je prisutne o stanju komunalne infrastrukture i  pripremama Općine Legrad za sezonu. Direktor Županijske turističke zajednice Mihevc upoznao je prisutne s potporom  Turističke zajednice prvenstveno kroz promociju događanja na Šoderici kao i promociji Šoderice kao atraktivne turističke destinacije. Istaknuo je i nužnost koordiniranog djelovanja s ciljem efikasnije promocije, ali i snižavanja troškova organizacije te postizanja boljih rezultata.

Prisutni organizatori manifestacija, ugostitelji kao i svi drugi iznijeli su svoje planove za sezonu. Obzirom da je revitalizacija „podravskog mora“ započela prije četiri godine, svi prisutni složili su se da je ovo veliki napredak obzirom da će se ove godine na Šoderici održati dvadesetak velikih kulturno-zabavnih i športskih manifestacija, većinom vikendima, ali i tokom tjedna.

Na sastanku je istaknuto da postoji sve veći broj vlasnika vikend objekata koji su spremni registrirati svoje objekte kao smještajne kapacitete što bi djelomično riješilo trenutni problem nepostojanja smještajnih kapaciteta na Šoderici. Predstavnici županijske Turističke zajednice i Općine Legrad izrazili su veliko zadovoljstvo interesom za registraciju smještajnih kapaciteta te ponudili pomoć svima kojima će to trebati vezano za postupak registracije.  Sa sastanka je upućen i poziv svim zainteresiranima,  a  koji imaju ideje i mogućnosti da svojom ponudom ili programom obogate turističke sadržaje na Šoderici  da se jave u županijsku Turističku zajednicu ili Općinu Legrad.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

Comments are disabled.