Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Velikog Otoka u subotu, 21. veljače 2015., održalo je redovnu godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili gospodin Zvonimir Habijan, županijski vatrogasni zapovjednik KC-KŽ, gospodin Ivan Sabolić načelnik Općine Legrad, gospodin Vladimir Piškor predsjednik VZO Legrad, gospodin Stjepan Varmuža te 19 prijateljskih društva.

Nakon otvaranja skupštine od strane dopredsjednika Gorana Klobučarića, pročitano je izvješće o radu, izvješće zapovjednika i blagajničko izvješće. Tajnik DVD-a gospodin Zlatko Horvat podnio je izvješće o radu. Navedene su aktivnosti društva od protekle skupštine i zaključak je da je prošla godina bila aktivna i puna intervencija. Članovi DVD-a su u par navrata hitnim intervencijama spriječili veće materijalne štete. Zahvalilo se i ostalim postrojbama VZO Legrad na pomoći koju su pružili u kriznim situacijama.

Prema novom Zakonu o udrugama donesen je i novi statut društva. Što je veoma pohvalno, u društvo je pristupilo 10 novih mladih članova dok je gospodinu Tomislavu Rašancu dodijeljena spomenica za 30 godina članstva u DVD-u Veliki Otok.

Načelnik općine je u svome govoru pohvalio rad društva, zahvalio se na brzim i spretnim intervencijama, te poželio da u ovoj godini sudjeluju na što više vatrogasnih natjecanja i da se plasiranju na državno prvenstvo.

IMG_9639IMG_9623IMG_9637

Comments are disabled.