Dana 29. studenog 2018. godine Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije u sklopu obilježavanja dana rijeke Drave u Koprivničko-križevačkoj županiji i informiranja o projektima koji se na području Koprivničko-križevačke županije provode u zaštićenim područjima uz rijeku Dravu pozvala Općinu Legrad na "INFO DAN PROJEKTA coop MDD" i prezentaciju projekata vezanih uz rijeku Dravu.

Prezentacija se održala u zgradi Koprivničko-križevačke županije. Prisustvovati su dožupan Ratimir Ljubić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, te ostali predstavnici pojedinih projekata.

Općina Legrad je predstavila svoj projekt "TWO RIVERS ONE GOAL", Općina Legrad je partner u projektu s Općinama Goričan, Donji Vidovec, a nositelj projekta je EGTS Regije Mura iz Mađarske. Cilj projekta je razvoj zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu rijeke Mure i Drave te stvaranje atraktivne turističke destinacije z pograničnom području. Na kraju projekta uspostavit će se vodeno-turističke rute po rijekama Muri i Dravi. Vrijednost projekta za Općinu Legrad je 81.129,00 eura. Projektne aktivnosti traju od 1.. svibnja 2017. godine do 31. prosinca 2018. godine.

Osnovn škola Legrad također je predstavila jedan proekt. Projekt Jolizz!, rijeka Drava kroz projekt prekogranične suradnje JOLIZZ!

Comments are disabled.