U listopadu, tradicionalno obilježavamo i Svjetski dan učitelja (5.10.).

Ove godine  učitelji, zaposlenici naše škole kolektivno su se usavršavali na studijskom putovanju u Općinu Legrad (u ponedjeljak, 18.10, na radni nenastavni dan).

Na poziv općinskog načelnika Ivana Sabolića, mag. politologije uputili smo se u Podravinu gdje smo više saznali o održivom razvoju, međudržavnoj suradnji, kulturnoj, nacionalnoj i zaštićenoj prirodnoj baštini Legrada.
Nakon srdačnog prijema u općinskom domu, obišli smo memorijalnu vatrogasnu zbirku i  nagrađenu Legradsku hižu te se uputili na jezero Šoderica.

Sam načelnik provozao nas je solarnim čamcem po jezeru, a električnim biciklima smo obišli i poučnu stazu.

Puni energije, oslobođeni stresa degustirali smo domaći napitak od aronije u lovačkom domu u Legradu, a sve zasladili bogatim ručkom i štruklima na Ušću Mure u Dravu kod Legrada ( Svjetski dan hrane 16.10.) – lokalno na Halasz cardi.

Regionalni park prirode Mura-Drava od 25. rujna 2021. odlukom UNESCO-a postao je i dio prvog svjetskog petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (Austrija-Slovenija-Hrvatska-Mađarska-Srbija).

Ovim studijskim posjetom i mi smo postali dio EU projekta Two rivers one goal II iz programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska koji za cilj ima promociju novih turističkih atrakcija i sličnih proizvoda na području Mure i Drave (osim prirodne, ornitološke baštine i vodeni sportovi).

Sadržajan i poučan dan završili smo obećanjem načelnika da će posjetiti našu školu u Sesvetskoj Sopnici.

Radosno ga očekujemo!

Marina Petrin Horvatić, sind. povjerenica SHU u OŠ Sesvetska Sopnica

Comments are disabled.