Dana 16. srpnja 2020. godine dovršeni su radovi uređenja okoliša kod vatrogasnih domova u Legradu i Selnici Podravskoj koje je financirala Općina Legrad. Izvođač radova je „PZC Varaždin“ d.d. te su u Legradu iznosili 43.396,54 kn s PDV-om, a u Selnici Podravskoj 27.289,40 kn s PDV-om.

Radovi su uključivali rezanje postojećih asfaltnih konstrukcija, strojni iskop postojećih betonskih rubnjaka, strojni iskop zemlje, nabavu, prijevoz i ugradnju šljunčanog materijala za izradu tamponskog sloja, postava rubnjaka na podlogu od betona te nabavu, prijevoz i ugradnju asfaltne mase.

Uređenjem okoliša i asfaltiranjem pristupa vatrogasnim spremištima poboljšani su uvjeti infrastrukture vatrogasnih društava koja provode programe zaštite od požara na području Općine Legrad. Općina Legrad aktivno radi na rekonstrukciji vatrogasnih domova te je ove godine, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja provela projekt proširenja vatrogasnog spremišta u Legradu. Vrijednost projekta je iznosila 204.886,06 kn. Ministarstvo regionalnog razvoja je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice sufinancirao projekt u iznosu od 80.000,00 kn.

Općina Legrad prepoznaje i zahvaljuje se na radu članova dobrovoljnih vatrogasnih društava te njihovoj stalnoj dostupnosti i spremnosti da se zaštite stanovnici općine i njihova imovina.

 

Comments are disabled.