Već 13 godina Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata pomaže učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije. Putem stipendija od 1.500 kuna mjesečno dodatno ih motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. I ove će godine, po 14. puta, Zaklada dodjeljivati stipendije, a osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status.

Obveze stipendista, regulirane Ugovorom o stipendiranju, su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju jednakom trajanju ugovora o stipendiranju. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.

Inače, Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata nastala je udruženjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem izdvajanja sredstava kompanija za neposrednu pomoć pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima. Na taj način osnivači Zaklade preuzeli su dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji razvoj Podravine i Prigorja.

Ulaganje u obrazovanje mladih, promoviranje svrhe i misije Zaklade među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima stipendista aktivnosti su na koje je usmjeren rad Zaklade.

Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti do 15. studenoga 2020. godine, a tekst natječaja i prijavnica dostupni su na linku https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/zaklada-hgk-zupanijske-komore-koprivnica-za-stipendiranje-ucenika-i-studenata-objavila-novi-natjecaj-za-najbolje-stipendije-u-zupaniji.

Comments are disabled.