30. ožujka 2019. Općina Legrad organizirala je Zelenu čistku na svom području. U akciji su sudjelovale brojne udruge s područja općine.

Zborno mjesto bilo je u 9 sati u lovačkom domu u Legradu, a u ostalim naseljima općine u vatrogasnim domovima. Skupilo nas se iznenađujuće puno, čak 90 – tak volontera. Ova godina je bila rekordna. Nakon dogovora oko lokacija čišćenja, prionuli smo na posao.

Legrad se podijelio u dvije skupine. Prva skupina, na čelu s načelnikom Ivanom Sabolićem, počistila je sporni  kanal na izlazu iz Malog Otoka, područje kod Veterinarske ambulante te Halaš Čardu. Druga skupina je obišla područje oko Legrada sve do Velikog Otoka. Udruga žena Legrad uredila je cvjetnjak ispred Općine Legrad, područje između Općine i vatrogasnog doma te park. Zamjenica načelnika Kristina Turk okupila je mnogobrojnu ekipu u Kutnjaku s kojom se zaputila u obližnju šumu. Ni u Selnici Podravskoj nisu bili bez posla. Volonteri u Velikom Otoku počistili su područje oko vatrogasnog doma i šumu kod zelenog otoka. Sveukupno smo imali 6 traktora koji su se punili brzinom munje.

Ponosni na posao koji smo učinili, zaputili smo se natrag u lovački dom gdje su nam lovci pripremili paprikaš. Udruga žena Legrad sve nas je iznenadila kada se pojavila s rukama punim palačinki. Slatko na kraju dana je uvijek dobrodošlo.

Jesmo li našli puno smeća? Dovoljno je reći da nam dva spremnika od 10 m3 nisu bila dovoljna.

Želimo se zahvaliti svim udrugama i volonterima, i velikima i malima na odazivu. Ovom akcijom pokazali smo da bez obzira što smo mala općina, složni smo u namjeri da naš okoliš bude što ljepši.

Comments are disabled.