U sklopu blagdana svete Ane i ove godine u nedjelju, 28. srpnja, otvoren je 25. jednodnevni malogranični prijelaz Legrad – Ortilos. Susret općinskog načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića i općinske načelnice Općine Ortilos Zoltanne Kunos Marike obilježen je otkrivanjem spomenika na legradskoj strani. Uslijedila je vožnja brodom na mađarsku stranu te su se svi zaputili na Legradsku goru na Svetu misu u crkvi Svetog Mihovila koja se održala i na hrvatskom i na mađarskom jeziku.

Povodom dugogodišnje suradnje i prijateljstva, otvorena je i izložba gdje su se posjetitelji mogli prisjetiti prijašnjih jednodnevnih prijelaza kroz godine. Izložene su bile fotografije, razni suveniri i letci.

Poslijepodnevne sate mogli ste provesti uz kulturno umjetnički program na obali Drave s mađarske strane u kojem je sudjelovao i KUD Zrin iz Legrada.

Najzanimljiviji dio bio je brod koji je cijeli dan prevozio zainteresirane putnike s jedne strane obale na drugu. A isto tako cijeli dan mogli ste uživati u hrvatskim i mađarskim specijalitetima.

Niti loše vrijeme taj dan nije spriječilo posjetitelje da dođu na druženje uz vožnju brodom i glazbu. Vidimo se i sljedeće godine!

Comments are disabled.