U petak, 22. ožujka 2019. godine u Vatrogasnom domu Legrad održana je 7. redovita godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Općine Legrad.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, zamjenica općinskog načelnika Kristina Turk, izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović, predsjednik VZO i DVD Rasinja Davor Tetec i predsjednik DVD-a Kuzminec Vjekoslav Kuharić.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast svim preminulim vatrogascima.

Predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor otvorio je 7. redovitu godišnju skupštinu i pozdravio sve nazočne, nakon čega je kao predsjednik radnog voditeljstva nastavio s vođenjem skupštine

Izvješće o radu i financijsko izvješće VZO Legrad za 2018.g. pročita je Davor Cvetnić.
Iz izvješća je bilo vidljivo da su vatrogasci VZO bilo veoma aktivni tokom cijele protekle godine na polju međunarodne suradnje, odradili su 6 intervencija, održali su tehnički zbor vatrogasnih vozila koje koriste članice, prezentacija rada s vatrogasnim ljestvama od 13,5m, radili su na osposobljavanju vatrogasnih kadrova, sudjelovali su na vatrogasnim vježbama, itd.

Prijedlog programa rada i financijski plan za 2019.godinu pročitao je Darko Piškor.
Iz prijedloga je bilo vidljivo da će i tokom ove godine članovi VZO Legrad biti veoma aktivni  na polju edukacije i osposobljavana vatrogasnih kadrova, organizaciji i sudjelovanju na vatrogasnim vježbama, sudjelovanju na vatrogasnim natjecanjima, organizacija preventivnih dežurstava za vrijeme žetve, nabava neophodne opreme, itd.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Goran Klobučarić. Izvješće Verifikacione komisije podnio je Matija Melnjak. Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za 2018.godinu i planove za 2019.godinu.

Pozdravne govore nazočnima su uputili predsjednik VZO i DVD Rasinja Davor Tetec, predsjednik VZ KCKŽŽ Goran Matoničkin, zapovjednik VZ KCKŽŽ Zvonimir Habijan i općinski načelnik Ivan Sabolić. Završnom riječju predsjednika završila je ovogodišnja 7. redovita godišnja Skupština VZO Legrad. Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

Comments are disabled.