Graffiti ranč u Legradu 1. i 2. svibnja bio je mjesto gdje se okupilo pedesetak graffiti umjetnila iz Hrvatske i svijeta. Gordan Cvetnić bio je domaćin prvomajskom događanju koji su održani na više lokacija u Legradu, koje su ranije pripremljene za umjetničko oslikavanje.

Sadržaja nije nedostajalo. Bilo je tu skejt prezentacija, nastupi MC-jeva, predstavljanje njemačkog specijaliziranog Graffiti magazina “Stylefile Magazina” te knjige o graffitima koje je izdala izdavačka kuća Publikat Publishing iz njemačkog grada Großostheima. Osim nje, predstavljena je i knjiga autora Slavena Kosanovića pod nazivom “Lunar – from Zagreb with love”, knjigu o umjetnosti i ljubavi prema graffitima, u kojoj je spomenuti i “Graffiti ranč Legrad”. Uvod je napisao Krešimir 2FastBuden i Rienke Enghardt, umjetnica iz Amsterdama koja vodi projekt Hope Box. Autor fotografija u knjizi je Ivo Smack Kosanović, a izdavač knjige je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Održana je i promocija mapirane kulturne rute kojoj se može pristupiti uz pomoć aplikacije i Google Maps čiji je autor Dino Cvetnić, talentirani student grafičkog dizajna.

Udruga Green Hill iz Siska i Samo Labavo, pokazali su svoje slackline vještine okupljenim posjetiteljima.

Comments are disabled.