24.rujna, u subotu na rijeci Dravi obilježen je Međunarodni dan Drave(23.09.) i Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27.rujna. Povodom obilježavanja ovog nama značajnog dana, osmišljen je program koji je spojio tri općine uz rijeku Dravu.

U Općini Molve na Sekulinama, ove je godine bio centar zbivanja, koji je spojio tradiciju i kulturu, likovnu umjetnost, kulinarstvo, biciklizam i avanturizam. Dok je doprinos ovom događaju dala i katolička crkva i fra Zdravko Tuba, gvardijan samostana franjevaca konventualaca i župnik Župe Uznesenja BDM u Molvama.

U općini Gola, održana je biciklijada koju je organizirao ravnatelj gimnazije „Fran Galović“, profesor Vjekoslav Robotić, sa zanimljivim predavanjima i pričama kod stanica za osvježenje biciklista.

U Općini Legrad održavane su besplatne vožnje solarnim čamcem do ušća Mure u Dravu, koje je u zadnje vrijeme postalo jako popularno mjesto za napraviti fotografiju. Ravnateljica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Željka Kolar i tri suradnice pripremile su edukativnu radionicu za vrtićku i školsku djecu.

Svi posjetitelji mogli su uživati u vožnji, educiranju o našem najvrjednijem i najljepšem biseru, koji je i zaštićen kao prvi petodržavni rezervat biosfere „Mura-Drava-Dunav“. A okrijepili su se finim gulašom i kroasanima.

Izdvojili smo nekoliko slika koje možete pogledati u galeriji.

 

Comments are disabled.