OLYMPUS DIGITAL CAMERA


U nedjelju, 10. srpnja 2016. na plaži kod samog ušća Mure i Drave u Legradu obilježio se Dan europske Amazone Velikim skokom u rijeku. Zaštitarsko-ekološka udruga ˝Senjar˝ još je jednom okupila 100-tinjak sudionika iz Međimurja i Podravine i organizirala tradicionalni Big Jump.

˝Ovom akcijom ljude pozivamo na suživot s rijekama uz koje žive, kako bismo očuvali bogatstvo prirode, biološku raznolikost i čistu vodu pogodnu za kupanje. Zašto ovo radimo? Za čistu Dravu - sada i u budućnosti!˝, uz te su riječi predsjednice Udruge Janje Škoda, svi okupljeni na plaži Sip u Legradu točno u 15 sati zajednički skočili u rijeku. Uz suradnju s WWF-om, ZEUS je za sudionike i okupljene pripremio i besplatni grah, sportske igre, a zainteresirani su se mogli besplatno provozati čamcem i razgledati novo ušće dviju rijeka nastalo prije samo 10-ak dana.

Povodom očuvanja europske Amazone, ZEUS je cijeli tjedan provodio aktivnosti poput škole veslanja na jezeru Šoderica, ljetnog kina u Donjoj Dubravi, izložbi fotografija i predavanja o Dravi te se ovim putem organizatori zahvaljuju svim sudionicima, posjetiteljima i okupljenima.

Izvor fotografija: drava-info.hr

 

Comments are disabled.