U utorak, 29.ožujka 2022. godine u Virju je održana konferencija Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji u Koprivničko-križevačke županije" u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Konferenciju je otvorio općinski načelnik Općine Virje Mirko Perok, a pozdravnim govore održali su zamenik župana KKŽ Ratimir Ljubić i državna tajnica Željka Josić.

U prvom panel izlaganju sudjelovali su stručnjaci -demografi s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskog instituta za migracije i integracije. U drugoj panel raspravi čelnici JLS u Koprivničko-križevačkoj županiji predstavili su svoje demografske mjere kojima pokušavaju zaustaviti pad stanovnika na području svojih gradova i općina.

Među izlagačima bio je općinski načelnik Ivan Sabolić, koji je predstavio Program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji,  te predstavio svoj prijedlog financiranja predškolskog odgoja u Republici Hrvatskoj. Načelnik se zalaže da država plaća troškove plaća odgajatelja i popratnog osoblja, a JLS bi na sebe preuzeli plaćanje režija, prehrane i ostalih troškova.

Comments are disabled.