U utorak, 22. ožujka 2016. godine održana je Koordinacija udruga Općine Legrad. Uz aktivne udruge sastanku su prisutvovali ravnatelji obrazovnih institucija na području općine  - vrtića i škole. Teme sastanka su bile financijsko poslovanje udruga i proslava dana Općine Legrad. Općinski načelnik pojasnio je način isplate sredstava udrugama koje su  prošle na natječaju u siječnju. Udruge koje nisu prošle mogu se prijaviti u svibnju/lipnju na novi natječaj.

Financijsko poslovanje udruga pojasnila je gospođa Mirjana Piškor, koja je pohađala seminar i znanje koje je steklna na njemu prenijela je na ostale predstavnike udruga.

Druga tema sastanaka bila je dogovor oko proslave dana Općine Legrad. Proslava će ovaj put trajati 5 dana, počevši s zavšnom priredbom Dječjeg vrtića koja će se održati 18. svibnja 2016. godine. Nastaviti će se u četvrtak radionicama Ekološke udruge, Osnovne škole, Udruge žena Legrad i Dječjeg vrtića na temu odvajanja otpada i turističke ponude Legrada. Petak, 20.5. je rezerviran za svečanu sjednicu Općinskog vijeća, a subota za ribičko natjecanje Leskov prut i Sajam rukotvorina udruga. Večer je rezervirana za kulutrno umjetnički program koji će se održati u Selnici Podravskoj. U nedjelju će se održati misa u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva, a popodne je rezervirano za vatrogasnu vježbu u Velikom Otoku i igrokaz u Kutnjaku.

Na kraju je načelnik pozvao sve udruge  da pošalju svoje projektne ideje kako bi njih mogli pripremiti za EU fondove.

Comments are disabled.