U nedjelju, 30. listopada u Vatrogasnom domu u Selnici Podravskoj održana je svečana promocija pjesničke zbirke "NA KRILIMA DUŠE", autorice Nade Tručić. Prva je to promocija ovakve vrste na području Općine Legrad. Stihove pjesama interpretirali su čitači Zlata Brzeska, Vjekoslav Blatarić i Đurđica Milosavljević, također pjesnici.

Nada Tručić (rođena Povijač) iz Selnice Podravske, cijeli se život bavi literarnim radom, a prvu zbirku pjesama objavila je 2009. godine pod nazivom "Svjetlost i sjene". Svoje pjesme zadnjih godina čita na susretima umirovljenika, na Radio Ludbregu te je aktivna u svome selu u sklopu Udruge žena Selnica Podravska.

Pjesnička zbirka "Na krilima duše" prepuna je topline i neposrednosti proživljenih trenutaka u kojoj svi možemo pronaći sebe.

Na promociji su bili prisutni načelnici općina Legrad i Mali Bukovec koji su se prigodnim riječima obratili prisutnima. Za lijepi ugođaj i atmosferu pobrinuo se Aurora bend koji je između ostalih, izveo i nekoliko uglazbljenih Nadinih pjesama.

Knjiga se može pronaći u Biblioteci Nagnuća ili kod autorice. Nakladnik zbirke jest VENDI  - Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine, Kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma iz Đelekovca, Sunakladnik je Sunakadnička kuća "Tonimir" iz Varaždinskih Toplica. Urednik knjige je književnik Mladen Levak, koji je također urednik i voditelj na Radiu Ludbreg. Knjigu je ilustrirala sama autorica, a naslovnu stranicu izradio je umjetnik Mladen Palić.

Izdavanje knjige pomogli su: Udruga žena Selnica Podravska, Općina Legrad i Općina Mali Bukovec.

Comments are disabled.