LU Kuna Legrad, održala je 35. po redu natjecanje u gađanju letećih meta, kod lovačkog doma na jezeru Šloprog u Legradu. U subotu, 23. srpnja održan je službeni trening, a u nedjelju je započelo natjecanje. Natjecalo se u dvije discipline: trap i zračna puška. Disciplina trap, bila je podijeljena u nekoliko natjecanja: ekipno, pojedinačno, desetke i fair play.

U ekipnom natjecanju, kao domaćin nastupili su legradski lovci, van konkurencije. Imali su 32 pogotka,  i to Ivan Sabolić s 8, Dominik Brunec s 6, Ivan Posavec s 5, Josip Ružić s 4, Goran Dominković s 7 i Sven Kiš s 6 pogodaka. Ukupno se natjecalo 26 ekipa, a redoslijed je bio slijedeći: 1. Fazan Draškovec s 42 pogotka, 2. Lisica Hlebine I s 41 pogotkom, a 3. Lisica Đelekovec s 39 pogotka.

Jedina tri strijelca koja su u ekipnom djelu pogodila 10 pogodaka bili su Marković Dejan (V. Poganac), Balent Ivica (Draškovec) i Mehkek Damir (Hlebine), te su njima uručene nagrade. U desetkama najbolji su bili Maturanec, Kraljić, Varga P., Brkić, Horvat D. i Vuković.

U natjecanju fair play najbolji je bio  Horvat Dejan iz Dekanovca, drugi Sabolić Ivan iz Legrada i Maturanec Hrvojko iz Kune Koprivnica.

U disciplini zračna puška najbolja je bila Ozana Mikulić iz Legrad, a iza njega slijedila su 4 strijelca iz Koprivničkih Bregi: Plantak Božo, Ritoša Mladen, Gabaj Goran i Rajtarić Krešo.

Uz natjecanje, brojni posjetitelji uživali su u lovačkim specijalitetima i tamburašima.

 

Comments are disabled.