U ponedjeljak, 6. ožujka Zajedničko tehničko tajništvo programa Interreg Hrvatska Mađarska objavilo je listu odabranih projekata po prvom pozivu. Za područje Općine Legrad odobrena su dva projekta.

Prvi projek pod nazivom Sustainable water turism along Drava and Mura River (Two rivers one goal) odnosi se na razvoj turizma na rijekama Dravi i Muri. Projekt uključuje nabavku opreme, razvoj kanu i rafting staza, te pristaništa na Dravi i Muri. Vodeći partner projekta je  Europska grupacija za teritorijalnu suradnju Regije Mura, a partneri Općine Goričan, Donji Vidovec i Legrad.

Drugi projekt pod nazivom Joint Learning Legrad i Zakany, projekat je koji su zajedno prijavile mađarska institucija Klebelsberg Intezmenyfenntarto Kozpont, a s hrvatske strane PORA i Osnovna škola Legrad. Projekt se odnosi na zajedničko učenje dviju bratskih osnovnih škola Legrad i Zakany, te nabavku nove opreme za zajedničku nastavu.

Važno je napomenuti da je Općina Legrad jedina općina u Koprivničko - križevačkoj županiji kojoj su odbreni projekti iz ovog programa. Sve odobrene projekte možete vidjeti na slijedećem linku:

http://www.huhr-cbc.com/en/news/first-call-for-proposals--list-of-selected-projects/240

                                   

 

Comments are disabled.