Predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održali su radni sastanak s načelnicima odnosno predstavnicima općina Drnje, Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Gola i Virje na temu osnivanja nove Turističke zajednice područja u prostorijama Općine Virje.

Sukladno odredbama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, županijska Turistička zajednica obavlja sve pripremne radnje za osnivanje turističke zajednice područja.

Predstavnici županijske Turističke zajednice direktor Zdravko Mihevc i viša stručna suradnica Kristina Sočev upoznali su sve prisutne sa do sada učinjenim i izvijestili prisutne da se može odrediti datum održavanja osnivačke Skupštine nove turističke zajednice.

Osim dogovora oko pripremnih radnji oko osnivanja, naglasak je bio i na turistički potencijal koji područje nove buduće turističke zajednice nudi. Direktor Mihevc istaknuo je kako podržava i pohvaljuje ovu inicijativu i suradnju čak sedam jedinica lokalne samouprave koje su se udružile kako bi se turistički potencijal ovog kraja što bolje iskoristio i promovirao te napomenuo kako će županijska Turistička zajednica pomagati u radu nove turističke zajednice sukladno svojim mogućnostima i ovlastima.

Dogovoreno je da će se osnivačka Skupština održati 29.10. u Virju.

Izvor: koprivnica.net

Comments are disabled.