I ove godine, Općina Legrad sudjelovala je u akciji "Zasadi stablo, ne budi panj!". U tjednu od 09.-15. studenog uredili smo naselja općine Legrad s preko 50 novih sadnica mladih stabala. U sadnji su pomogle i mnoge Udruge s područja općine Legrad koji su se primili lopate i zaprljali ruke.

DVD Selnica Podravska posadila je kuglaste bagreme i lipe kod vatrogasnog doma. DVD Veliki Otok posadio je kuglasti javor klen, stupoliki crvenolisni javor mliječ, viseću patuljastu brezu, ukrasni crvenocvjetni glog, japansku trešnju i hortenzije u parku i okolici vatrogasnog doma. ŠRK Smuđ posadio je 5 lejlandskih čempresa oko ribičkog doma. U sportskom parku Fizeš posađen je drvored kuglastih bagrema. Za sadnju kod igrališta najviše su zaslužni učenici 1. razreda Osnovne škole Legrad u pratnji svoje učiteljice Jadranke, koji su zasadili po jedno stablo koje je dobilo ime po imenu učenika. Time su učenici dobili priliku brinuti se o svome stablu te ga redovito zalijevati. Ostali učenici OŠ Legrad u dvorištu škole posadili su dudove.

Cilj akcije je razvoj ekološke svijesti i izgradnja pozitivnih stavova vezanih uz održivi razvoj. Također, želi se poticati odgovornost za okoliš i za budućnost lokalne, ali i globalne zajednice. Kampanja se odvijala po cijeloj Hrvatskoj kako bi se predanim radom doprinijelo zaštiti okoliša i kreiranju pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog djelovanja čovjeka na okoliš i šume. Svaki ekološki projekt potiče građane na socijalnu uključenost.

Comments are disabled.