Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti NK Graničar iz Legrada organizirao je nogometni turnir. Na turniru su sudjelovale 4 nogometne momčadi. Domaći NK Graničar, NK Tehničar 1974 iz Cvetkovca, NK Borac Imbriovec te NK Osvit iz Đelekovca.

Prvi dio turnira odigran je u nedjelju (02.08.) gdje su na samom otvaranju snage odmjerili domaći NK Graničar i NK Tehničar 1974 iz Cvetkovca. U Fizešu prepunom gledatelja legradski je klub izgubio od gostiju s rezultatom 0:2. Unatoč porazu, dobra atmosfera nastavila se gledajući drugu utakmicu toga dana koja je odigrana između imbriovečkog Borca i Osvita iz Đelekovca. U uzbudljivoj i čvrstoj utakmici Osvit je uspio savladati protivničku momčad rezultatom 2:1. Time smo dobili parove koji će se boriti za prvo, odnosno treće mjesto tri dana kasnije.

U srijedu (05.08.), odigran je drugi dio turnira. Kao što se i očekivalo, na finalni je dan turnira Fizeš vrvio od ljubitelja nogometa.

Prva utakmica igrala se za treće mjesto, a odigrale su je momčadi koje su izgubile prvog dana turnira, NK Graničar i NK Borac. U utakmici punoj golova, čak njih 4 sa svake strane, išlo se na pucanje jedanaesteraca. Domaći su nogometaši zahvaljujući većoj mirnoći i boljoj koncentraciji uspjeli zabiti gol više te time savladati NK Borac iz Imbriovca.

U već dobrano uzavreloj atmosferi legradskoga Fizeša započela je finalna utakmica za prvo mjesto između Osvita i Tehničara. Dobrom igrom đelekovečka momčad uspjela je već u prvom poluvremenu zabiti dva pogotka Cetkovčanima. Nakon predaha, Tehničar se vraća i uspijeva izjednačiti rezultat. Ono što priželjkuje većina nogometoljubaca opet se ostvarilo. Penali. Samo jedno neoprezno ispucavanje lopte igrača Tehničara preko gola cijelu je momčad koštalo prvog mjesta na turniru. Igrači Osvita s lakoćom su odradili pucanje penala te postali pobjednici turnira. Bravo, čestitamo pobjednicima te svim učesnicima turnira. Isto tako, čestitamo NK Graničaru na organizaciji.

 

Nedjelja (02.08.)

 

NK Graničar Legrad – NK Tehničar 1974 Cvetkovec          0:2

NK Osvit Đelekovec – NK Borac Imbriovec          2:1

 

Srijeda (05.08.)

 

Utakmica za 1. mjesto:

NK Osvit Đelekovec – NK Tehničar 1974 Cvetkovec          2:2 (7:6 – 11 m)

 

Utakmica za 3. mjesto:

NK Graničar Legrad – NK Borac Imbriovec         4:4 (8:7 – 11 m)

 

Comments are disabled.